Avoimet tehtävät

Haluatko työskennellä Puolustusvoimissa? Rekrytoimme vuosittain noin 400 siviiliä, erikoisupseeria ja aliupseeria. Alla näet tällä hetkellä avoimet tehtävämme. Tutustu ja hae!

Miten haen?

Tee hakemus ja katso lisätiedot tehtävästä osoitteessa valtiolle.fi.

Kerro hakemuksessasi, miten osaamisesi ja henkilökohtaiset ominaisuutesi sopivat hakemaasi tehtävään. Käytämme rekrytoinnissa vain ilmoittamiasi tietoja. Jos saat haastattelukutsun, varaa haastattelua varten työ- ja koulutodistukset sekä virallinen henkilötodistus. Haastattelun yhteydessä sinulle voidaan teettää esimerkiksi soveltuvuusarviointi sekä turvallisuusselvitys.

Sotilastehtävärekrytointiin kuuluu 12 minuutin juoksutesti. Rekrytointiprosessi kestää noin kolme kuukautta. Ilmoitamme valintapäätöksestä kaikille hakijoille.

Jos haku ei tärppää ensimmäisellä kerralla, älä lannistu. Uusia tehtäviä tulee hakuun aika ajoin. Jos sinulla on kysyttävää hakemisesta, ota yhteyttä meihin: rekrytointi.pvpalvk(at)mil.fi tai Facebookissa Puolustusvoimien rekrytointi -sivustolla.

Nyt haemme

Pelastusaliupseeri
29.03.2023 21:00

Haemme pelastusaliupseeria Karjalan lennostoon Rissalaan.

Toimit päivystystehtävissä, osallistut pelastusmateriaalin huolto- ja varastointitehtäviin sekä toimit pelastustoimen kouluttajana. Valvot pelastusalan materiaalin kuntoa ja yksikön kohteiden paloturvallisuutta. Teet pysäytysjärjestelmien päivittäiset tarkastukset ja käyttötoimenpiteet ja osallistut niiden kunnossapitoon ja vikakorjauksiin.

Tehtävä sisältää matkustamista pääasiallisesti kotimaassa 30-60 vrk/v.

Lue lisää
Sotilaslääkäri (erikoisupseeri)
29.03.2023 21:00

Haemme sotilaslääkäriä erikoisupseerin virkaan Sodankylän terveysasemalle. Terveysasema tuottaa lääkintähuollon ja kenttälääkinnän palveluja.

Sotilaslääkäri tuottaa varuskunnan terveydenhuoltoon liittyviä palveluja yhteistyössä terveysaseman muun henkilöstön kanssa. Hän osallistuu lääkäritasoisen hoidon tuottamiseen asevelvollisille. Sotilaslääkärillä on myös mahdollisuus osallistua maasto- ja sotaharjoitusten lääkintähuoltoon sekä kenttälääkinnän koulutukseen.

Työ erikoisupseerina tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden ylläpitää fyysistä kuntoa ja sotilaallista toimintakykyä työajalla tapahtuvan harjoittelun ja vuosittaisten testien avulla. Lisäksi tehtävässä on mahdollisuus kehittää itseään kenttälääkinnän osaajana ja osallistua poikkeusolojen lääkintähuollon suunnitteluun osana yhteiskunnan turvallisuusstrategiaa.

Puolustusvoimat tarjoaa henkilöstölleen monenlaisia palvelussuhde-etuja, mm.
– tutkitusti hyvän työilmapiirin
– tukea oman osaamisen kehittämiseen laajan täydennyskoulutustarjonnan sekä systemaattisen tehtävä- ja
seuraajasuunnittelun avulla
– palvelussuhdeasuntoja
– erinomaiset liikuntamahdollisuudet
– virkistysalueita vapaa-ajan käyttöön
– tuetun työpaikkaruokailun

Lue lisää
Sotilaslääkäri (erikoisupseeri)
29.03.2023 21:00

Haemme sotilaslääkäriä erikoisupseerin virkaan Sotilaslääketieteen keskukseen Kajaanin terveysasemalle.

Sotilaslääkäri tuottaa varuskunnan terveydenhuoltoon liittyviä palveluja yhteistyössä terveysaseman muun henkilöstön kanssa. Hän osallistuu lääkäritasoiseen potilasvastaanottotyöhön asevelvollisille. Sotilaslääkärillä on myös mahdollisuus osallistua maasto- ja sotaharjoitusten lääkintähuoltoon sekä kenttälääkinnän koulutukseen.

Työ erikoisupseerina tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden ylläpitää fyysistä kuntoa ja sotilaallista toimintakykyä työajalla tapahtuvan harjoittelun ja vuosittaisten testien avulla. Lisäksi tehtävässä on mahdollisuus kehittää itseään kenttälääkinnän osaajana ja osallistua poikkeusolojen lääkintähuollon suunnitteluun osana yhteiskunnan turvallisuusstrategiaa.

Puolustusvoimat tarjoaa henkilöstölleen monenlaisia palvelussuhde-etuja, mm.
– tutkitusti hyvän työilmapiirin
– tukea oman osaamisen kehittämiseen laajan täydennyskoulutustarjonnan sekä systemaattisen tehtävä- ja seuraajasuunnittelun avulla
– palvelussuhdeasuntoja
– erinomaiset liikuntamahdollisuudet
– virkistysalueita vapaa-ajan käyttöön
– tuetun työpaikkaruokailun

Lue lisää
Suunnittelija
26.03.2023 21:00

Haemme suunnittelijaa monipuolisiin järjestelmäalan tehtäviin Puolustusvoimien tiedustelulaitokselle Tikkakoskelle.

Tehtäväkokonaisuus muodostuu tietoteknisistä suunnittelu- ja asiantuntijatehtävistä sekä Puolustusvoimien kehittämisohjelmien projekteissa että järjestelmien yllä- ja kunnossapidossa.

Olet osa tiimiä, jonka vastuulla on teknisesti monimutkaisia järjestelmäkokonaisuuksia etenkin johtamisjärjestelmäpalveluiden, identiteettienhallinnan, tiedonhallinnan ja viestinnän osa-alueilta ja vastaat osaltasi niiden kehittämisestä, ylläpidosta sekä niihin liittyvästä ongelmanratkaisusta.

Tehtävä edellyttää matkustamista kotimaassa sekä ulkomailla 5-20 päivää vuodessa.

Lue lisää
Suunnitteluinsinööri
24.03.2023 09:00

Haemme suunnitteluinsinööriä Järjestelmäkeskukseen Tampereelle. Tehtävä on määräaikainen 31.12.2028 asti.

Toimit projekti-insinöörinä VALMIUSRAKENTAMINEN -projektissa, jolla kehitetään kohteiden ballistisessa suojaamisessa käytettäviä materiaaleja ja rakenteita sekä luodaan niille hankintavalmiudet. Projekti toteutetaan vuosina 2023-2028. Vastaat projektituotteiden teknisestä dokumentaatiosta, suunnittelet linnoiterakenteita ja niiden testauksia, ohjaat linnoitusmateriaalin suunnittelutehtäviä sekä teet linnoitemateriaalihankintoja.

Tehtävään sisältyy matkustamista kotimaassa muutaman kerran kuukaudessa.

Lue lisää
Kenttäsairaanhoitaja
24.03.2023 05:00

Haemme kenttäsairaanhoitajaa Vekaranjärven terveysasemalle. Tehtävä on määräaikainen ajalla 1.6.-30.9.2023.

Kenttäsairaanhoitajana pidät sairaanhoitajan vastaanottoa poliklinikalla, jossa vastaat osaltasi asevelvollisten terveydenhuollosta. Työskentelet myös laboratoriossa sekä lepo-osastolla.

Työnantajan järjestämän jatko-/täydennyskoulutuksen jälkeen tehtäviin kuuluvat myös varomääräysten mukaiset varotehtävät ja palvelusturvallisuudesta huolehtiminen sekä harjoitusten lääkintähuollon järjestelyt, toteutus ja koulutustehtävät.

Lue lisää
Materiaalisihteeri
23.03.2023 21:00

Haemme materiaalisihteeriä Ilmavoimien varikolle Jyväskylän Tikkakoskelle.

Vastuullasi on materiaalitoimintojen kirjaukset SAP-järjestelmissä sekä lentoteknisessä tietojärjestelmässä. Teet itsenäisiä ratkaisuja SAP ongelmien selvittelyssä ja materiaalitoimintojen koordinoinnissa. Vastaat Erikoisjärjestelmäsektorin varastotoiminnoista ja palvelet henkilöstöä materiaaliasioissa. Perustat myös nimikkeitä järjestelmiin, teet pyynnöstä hankintaesityksiä ja asiakasilmoituksia.

Lisäksi toimit mittauslaiteyhteyshenkilönä vastaten mittalaitteiden kalibrointien voimassaolosta.

Lue lisää
Lääkäri
23.03.2023 21:00

Haemme lääkäriä Vekaranjärven varuskunnan terveysasemalle Kouvolaan.

Työskentelet terveysaseman yleislääkärinä varusmiesten ja reserviläisten terveydenhuollossa sekä Karjalan prikaatin palkatun henkilöstön työterveyshuollossa. Lisäksi osallistut palvelukelpoisuusluokkien lääketieteelliseen määrittelyyn.
Tehtävä sisältää työskentelyä lepo-osastolla ja tarvittaessa konsultointiavun antamista hoitohenkilökunnalle ja lääkintäalan varusmiehille. Voit osallistua myös maasto- ja sotaharjoitusten lääkintähuoltoon ja kenttälääkinnän koulutukseen sekä niiden kehittämiseen.

Tehtävä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden ylläpitää fyysistä kuntoa mm. työajalla tapahtuvan liikunnan ja vuosittaisten kuntotestien avulla. Lisäksi tehtävässä on mahdollisuus kehittää itseään kenttälääkinnän osaajana.

Puolustusvoimat tarjoaa henkilöstölleen myös monenlaisia muita palvelussuhde-etuja, mm.
– tutkitusti hyvän työilmapiirin
– mahdollisuuden täydennyskoulutukseen ja osaamisen kehittämiseen
– etenemismahdollisuuksia tehtävä- ja seuraajasuunnittelun avulla
– palvelussuhdeasuntoja
– virkistysalueita vapaa-ajan käyttöön
– tuetun työpaikkaruokailun

Haluatko tietää tarkemmin, millaista on työ Puolustusvoimissa? Tutustu monipuolisiin tehtäviimme uratarinoiden kautta
osoitteessa https://puolustusvoimat.fi/uratarinat

Lue lisää
Tiedonhallinnan sihteeri (arkistoprojekti)
23.03.2023 21:00

Haemme määräaikaista tiedonhallinnan sihteeriä Pääesikunnan oikeudelliselle osastolle arkiston seulontaprojektiin 1.5.2023 alkaen. Tehtävän virkapaikkakunta on Helsinki.

Tiedonhallinnan sihteerin tehtäviin kuuluu osaston paperiarkiston supistamisen toteuttaminen, hävitettävän aineiston tuhoamisesta huolehtiminen, aineiston järjestäminen ja koteloiminen, nimiöiden ja arkistoluetteloiden laatiminen sekä aineistojen siirtojen valmisteleminen päätearkistoon. Lisäksi tiedonhallinnan sihteeri kokoaa ja esittelee turvaluokittelemattomat asiakirjat, valvoo arkistotilojen määräysten mukaisuutta ja soveltutuvuutta sekä hoitaa muita arkiston siirtoon liittyviä tehtäviä.

Lue lisää
Tietoturvallisuuspäällikkö (erikoisupseeri)
22.03.2023 21:00

Haemme tietoturvallisuuspäällikköä erikoisupseeriksi Kaartin jääkärirykmenttiin Helsinkiin.

Osallistut tietoteknisten järjestelmien, turvatekniikan ja salaamisverkkojen tietoturvallisuuden kehittämiseen, ylläpitoon, hallintaan sekä dokumentointiin. Vastaat Kaartin jääkärirykmentin COMSEC-asioissa kansallisten ja kansainvälisten toimijoiden suuntaan. Lisäksi johdat joukko-osastossa järjestettävää tietoturvakoulutusta.

Lue lisää
Järjestelmäinsinööri (erikoisupseeri)
22.03.2023 05:00

Haemme järjestelmäinsinööriä erikoisupseeriksi Rannikkolaivastoon Turkuun. Tehtävä sijoittuu Rannikkolaivaston Pansion tukikohtaan Katanpää-luokan miinantorjunta-alukselle.

Toimit aluksen miinantorjunta- ja merenkulkujärjestelmien asiantuntijana ja ylläpitäjänä. Organisoit ja johdat järjestelmäalan päivittäiset ja viikottaiset käyttöhuollot järjestelmäpäällikön ohjeistuksen mukaisesti. Ylläpidät aluksen sähköteknisten laitteiden toimintakykyä käyttö- ja määräaikaishuolloilla sekä vastaat aluksen tietoverkkojen ja IT-järjestelmien ylläpidosta, kehittämisestä ja kouluttamisesta.

Kyseessä on alusympäristössä tapahtuva tehtävä, joka sisältää arviolta noin 50-100 meripalveluvuorokautta vuositasolla. Työ alusympäristössä on fyysisesti vaativaa, meripalveluvuorokausilta maksetaan Puolustusvoimien työaikasopimuksen mukainen meripalvelukorvaus, joka muodostaa merkittävän palkanlisän.

Lue lisää
Insinööri
21.03.2023 21:00

Haemme insinööriä Pääesikunnan johtamisjärjestelmäosastolle Helsinkiin.

Insinöörinä vastaat valtakunnallisena asiantuntijana johtamisjärjestelmäalan auditointien ohjaamisesta ja koordinoinnista osana suorituskykyjen elinjaksopäätöksiä kaikissa valmiustiloissa. Vastaat tarvevastaavuuden ja tuloksellisuuden arvioinneista osana suorituskykyjen laadunvarmistusta, sekä em. menettelyn ja menetelmän kehittämisestä sekä niitä koskevien valtakunnallisten ohjeiden, käskyjen ja määräyksien valmistelusta.

Tehtävänhoitajana ohjeistat mm. Puolustusvoimien kehittämisohjelmien hankepäälliköitä sekä kehittämisohjelmien ulkopuolisten kehitystöiden projektipäälliköitä. Toimit myös elinjaksoauditoijana Pääesikunnan logistiikkaosaston johtamissa, suorituskykyä tuottavien joukkojen ja järjestelmien elinjaksoauditoinneissa.

Tehtävä edellyttää matkustamista noin 20 vrk/vuosi.

Lue lisää
Tietohallintopäällikkö
21.03.2023 21:00

Haemme tietohallintopäällikköä Räjähdekeskuksen hallinto-osastolle Ähtäriin.

Tietohallintopäällikkönä johdat ja kehität Räjähdekeskuksen tietohallintotoimialaa. Keskeisinä tehtäväkokonaisuuksina ovat tiedonhallinta- ja johtamisjärjestelmätoiminnot sekä tietoturvallisuus ja asiakirjahallinto. Kuulut johtoryhmään toimien oman toimialueesi asiantuntijana. Lisäksi toimit tietoturvapäällikkönä ja vastaat mm. tietoturvallisuuden suunnittelusta, ohjeistuksesta, koulutuksesta ja valvonnasta. Osallistut alan eri hankkeisiin ja projekteihin sekä operatiiviseen kokonaissuunnitteluun. Lisäksi suunnittelet ja ohjaat JOJÄ-alan koulutusasioita.

Lue lisää
Liikunnanohjaaja
21.03.2023 05:00

Haemme liikunnanohjaajaa Kainuun prikaatiin. Tehtävä on määräaikainen 31.5.2024 saakka.

Vastaat allasturvallisuudesta, johdat uima- ja hengenpelastuskoulutusta sekä osallistut liikunta-alan asiakaspalveluun ja urheilutalon valvontaan. Lisäksi tehtäviisi kuuluvat henkilöstön fyysisen kunnon testit, terveys- ja kuntoliikunnan ohjaus sekä liikuntatapahtumien järjestäminen. Osallistut myös liikuntapaikkojen ja -välineiden ylläpitoon ja hankintaan sekä palkatun henkilöstön ja varusmiesjohtajien liikunnalliseen jatkokoulutukseen.

Lue lisää
Osastoinsinööri (erikoisupseeri)
20.03.2023 21:00

Haemme Tiedustelulaitokseen Tikkakoskelle tietoliikenneasiantuntijaa erikoisupseeriksi osastoinsinöörin tehtävään.

Tehtävän painopiste on salausjärjestelmissä ja niihin liittyvissä COMSEC-tehtävissä. Toimit Crypto Custodian -tehtävässä vastaten kyseisessä roolissa useamman tietojärjestelmän salausmateriaalin hallinnoinnista ja koulutustehtävistä. Osallistut asiantuntijana vaativiin suunnittelu- ja kehittämistehtäviin, kuten puolustusvoimallisiin kehitysprojekteihin. Lisäksi osallistut järjestelmien ylläpitoon ja kunnossapidon suunnitteluun.

Tehtävän hoitaminen edellyttää matkustusvalmiutta kotimaassa ja ulkomailla n. 20-30 päivää vuodessa.

Lue lisää
Järjestelmäinsinööri
20.03.2023 21:00

Haemme järjestelmäinsinööriä Puolustusvoimien tiedustelulaitokselle Jyväskylään, Helsinkiin tai Tampereelle.

Toimit tietoliikenneinsinöörinä operatiivisten järjestelmien tietoliikenteen verkkoarkkitehtinä. Tehtäväsi painopiste on tietoverkkojen kehitys- ja suunnittelutehtävissä. Osallistut asiantuntijana tiedustelutoimialan omiin sekä puolustusvoimallisiin kehityshankkeisiin. Lisäksi osallistut tietoverkkojen ylläpitotehtäviin. Tehtävän hoitaminen edellyttää matkustusvalmiutta kotimaassa ja ulkomailla n. 20-30 päivää vuodessa.

Lue lisää
Räjähdetyöntekijä
20.03.2023 21:00

Haemme kuutta räjähdetyöntekijää Räjähdekeskukseen Ähtäriin. Tehtävät ovat määräaikaisia 31.12.2026 asti.

Tehtäviin kuuluu eri toimintojen (uusituotanto, kunnossapito sekä käytöstäpoisto) työt, kuten ruudin ilmastointi, panosvalmistus, ampumatarvikkeiden kunnostus, räjähteiden ja ampumatarvikkeiden purkaminen sekä räjähteiden hävittäminen.

Lue lisää
Suunnittelija; Taloussuunnittelija
20.03.2023 07:00

Tämä tehtävä oli aiemmin haussa hakuajalla 23.11.-7.12.2022. ID numero 27-1609-2022 TRSS-suunnittelijan nimellä. Tähän tehtävään lähetetyt hakemukset ovat mukana tätä tehtävää täytettäessä.

Haemme määräaikaista suunnittelijaa Ilmavoimien esikunnan taloustoimistoon Tikkakoskelle.

Osallistut hallintoyksikön toiminnan ja resurssien suunnitteluun ja raportointiin. Lisäksi toimit talouspäällikön sijaisena.

Tehtävässä työskennellään maanalaisissa suojatiloissa.

Lue lisää
Projektipäällikkö (Arktinen liikkuvuus)
19.03.2023 21:00

Haemme projektipäällikköä Maavoimien esikuntaan Mikkeliin. Tehtävä on määräaikainen 31.12.2025 asti.

Projektipäällikkönä toimit Maavoimien taistelujärjestelmän kehittämisohjelman ”Liikkuvuus” alakehittämisohjelmaan kuuluvan ”Arktinen liikkuvuus” -hankkeen hankepäällikkönä.

Hanke toteutetaan eurooppalaisena yhteishankkeena, jonka päämääränä on kehittää uuden sukupolven ajoneuvolavettiratkaisu arktisiin olosuhteisiin. Hankepäällikkö vastaa hankkeen koko elinkaaren hankeresurssien varaamisesta aina hankkeen loppuraportin laatimiseen ja hankkeen päättämiseen. Hankepäällikkö johtaa hanketta ja ohjaa hankeorganisaatioon kuuluvien projektien projektipäälliköitä ja hyväksyy hankeorganisaatioon kuuluvien projektien ja projektipäälliköiden suunnitelmat ja tuotteet.

Puolustusvoimien hallintoyksiköiden lisäksi tehtävässä työskennellään yhdessä sekä ohjataan kotimaisen ja ulkomaisen teollisuuden monikoulutustaustaista henkilöstöä sekä tiedeyhteisöjä. Tehtävä sisältää kansainvälistä vuorovaikutusta ja matkustamista noin 20-50 päivää/kvartaali, sekä Maavoimien liikkuvuuden kehittämiseen liittyviä tehtäviä.

Lue lisää
Ylietsivä
19.03.2023 21:00

Haemme ylietsivää Pääesikunnan oikeudelliselle osastolle Helsinkiin.

Oikeudellisen osaston sotilasoikeudenhoitosektorin tehtäviin kuuluvat laissa säädetyn esitutkintaviranomaisen tehtävät. Ylietsivä toimii sotilasoikeudenhoitosektorilla vastaten vaativimpien sotilasrikosten esitutkinnasta. Ylietsivä vastaa itsenäisesti tutkinnanjohtajan määräämistä taktisista ja teknisistä rikostutkintatehtävistä pääasiassa koko Suomen alueella, mutta tarpeen vaatiessa myös ulkomailla.

Työ edellyttää matkustamista koko Suomen alueella ja tarvittaessa myös ulkomailla kriisinhallintaoperaatioalueilla. Tehtäviin kuuluu myös pakkokeinoasioita sekä yhteistoimintaa poliisin ja muiden viranomaisten kanssa.

Työ edellyttää matkustamista noin 5-8 pvä/kk.

Lue lisää
Järjestelmäasiantuntija (SIV) Johtamisjärjestelmäasiantuntija
17.03.2023 05:00

Tehtävänhoitaja:
Osallistuu Helikopteripataljoonan operoinnissa tarvittavien johtamisjärjestelmien suunnitteluun ja toteutukseen.
Vastaa erikseen määritettävien toimintojen johtamisjärjestelmäsuunnitelmista.
Toimii johtamisjärjestelmien lähitukena ja ylläpitää niitä.
Osallistuu rykmentissä annettavan johtamisjärjestelmäalan koulutuksen suunnitteluun ja toteutukseen.
Osallistuu helikopterijärjestelmän kehittämisprojekteihin sekä työryhmiin asiantuntijana.
Seuraa ja ohjeistaa tietoturvallisuusasioita Helikopteripataljoonassa sekä osallistuu tietoturvallisuusasioiden kehittämiseen Utin jääkärirykmentin johdossa.

Lue lisää
Päällikkölääkäri (EUPS)
16.03.2023 21:00

Haemme päällikkölääkäriä (erikoisupseeri) Sotilaslääketieteen keskukseen Santahaminan terveysasemalle Helsinkiin.

Terveysasema tuottaa terveydenhuollon ja sairaanhoidon palveluita varuskunnan eri asiakasryhmille. Päällikkölääkärinä johdat varuskunnan terveyden- ja sairaanhoitoa ja toimit terveysaseman johtajana. Tehtävässä korostuu sotilasopiskelijoiden terveydenhuolto. Lisäksi tehtävään liittyy tukeutuvien henkilöstöryhmien työterveyshuollon suunnittelua ja järjestämistä. Osallistut lääkäritasoisen hoidon tuottamiseen vastaten palveluskelpoisuuden arvioinnista asevelvollisten ja sotilasopiskelijoiden osalta. Vastaat myös riittävästä ensiapukoulutuksen järjestämisestä sekä varuskunnan elintarvike-, vesi- ja ympäristöhygieniasta. Lisäksi tehtävässä on mahdollisuus kehittyä kenttälääkinnän osaajana ja osallistua poikkeusolojen lääkintähuollon suunnitteluun osana yhteiskunnan turvallisuusstrategiaa.

Työ erikoisupseerina tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden ylläpitää fyysistä kuntoa ja sotilaallista toimintakykyä työajalla tapahtuvan harjoittelun ja vuosittaisten testien avulla.
Puolustusvoimat tarjoaa henkilöstölleen myös monenlaisia muita
palvelussuhde-etuja, mm.
– tutkitusti hyvän työilmapiirin
– tukea oman osaamisen kehittämiseen laajan täydennyskoulutustarjonnan sekä
systemaattisen tehtävä- ja seuraajasuunnittelun avulla
– palvelussuhdeasuntoja
– virkistysalueita vapaa-ajan käyttöön
– tuetun työpaikkaruokailun

Lue lisää
ICT-erityisasiantuntija (Kyber)
16.03.2023 21:00

Haemme ICT-erityisasiantuntijaa Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksen kyberosastolle Jyväskylään

Tehtävääsi kuuluu Puolustusvoimien salausverkkoratkaisujen vastuujärjestelmien operatiivinen toiminta, suunnittelu, kehittäminen sekä elinkaaren hallinta. Vastuullasi on salausverkkoratkaisujen sekä niiden hallinta- ja valvontakykyjen tekninen kehittäminen, palvelun saatavuuden ja suorituskyvyn hallinta sekä dokumenttien tuottaminen ja ylläpito. Suunnittelet vastuujärjestelmien osalta salausverkkojen arkkitehtuurin, toteutuksen ja ylläpidon sekä valtakunnallisia tietoverkko-operaatioita. Tehtävä vaatii paljon vuorovaikutusta sisäisten ja ulkoisten kumppaneiden kanssa. Tehtävässä työskennellään maanalaisissa suojatiloissa. Tehtävä edellyttää valmiutta liikkua toimipaikkojen välillä sekä satunnaisesti matkustamista kotimaassa.

Lue lisää
Varastoaliupseeri
15.03.2023 21:00

Haemme varastoaliupseeria 2. Logistiikkarykmentin Merivoimien varikolle Upinniemeen.

Toimit varastonhoitajana vastaten vuosityösuunnitelman laatimisesta ja toteutuksesta, materiaalin kuljetuksista, siirroista sekä kunnossapidosta. Valvot varastojen kuntoa ja paloturvallisuutta sekä kehität varastointitapoja- ja menetelmiä. Osallistut materiaalin teknisiin tarkastuksiin. Vastaat lisäksi materiaalin ajantasaisesta kirjanpidosta ja materiaalitilannekuvasta sekä suoritat materiaalin valvontaohjeistukseen liittyvät laskennat.

Tehtävä sisältää matkustamista kotimaassa kuukausittain.

Lue lisää
Kieliasiantuntija (ruotsin kielen asiantuntija)
15.03.2023 21:00

Haemme kieliasiantuntijaa Maanpuolustuskorkeakouluun, Puolustusvoimien kielikeskukseen, Helsinkiin.

Toimit Puolustusvoimien johtavana ruotsin kielen kieliasiantuntijana sekä ruotsinkielisen toimintakulttuurin ja ruotsin kielen käytön johtavana asiantuntijana. Toteutat itsenäisesti Puolustusvoimien ja tarvittaessa valtiojohdon tarvitsemat vaativimmat käännökset suomesta ruotsiin ja ruotsista suomeen. Ohjaat Puolustusvoimien ruotsin kielen asiantuntijoita ja koordinoit näiden toimintaa. Johdat käännösprojekteja ja toimit Puolustusvoimien asiantuntijana yhteistyöprojekteissa.

Osallistut Puolustusvoimien ruotsin kielen koulutuksen suunnitteluun sekä koordinoit ja toteutat ruotsin kielen opetusta Maanpuolustuskorkeakoulun tutkintoon johtavassa koulutuksessa sekä jatko- ja täydennyskoulutuksissa. Tehtävään sisältyy myös kansainvälistä yhteistoimintaa, jossa osallistut Puolustusvoimien asiantuntijana kielenkäytön ja terminologian kehittämiseen ja yhteistyöprojekteihin sekä huolehdit yhteydenpidosta Pohjoismaiden kollegoihin.

Lue lisää
Järjestelmäaliupseeri
14.03.2023 21:00

Haemme kolmea (3) järjestelmäaliupseeria Rannikkolaivaston Pansion tukikohtaan Turkuun. Tehtävä sijoittuu Rannikkolaivaston Rauma-luokan ohjusveneelle.

Toimit aluksen taistelujärjestelmän operaattorina, ylläpitäjänä sekä kouluttajana. Osallistut taistelunjohto- ja merenkulkujärjestelmien käyttö- ja määräaikaishuoltoihin sekä oman erikoisalasi toimintojen kehittämiseen. Työskentelet yhteistyössä aluksen järjestelmäinsinöörin kanssa ja osallistut yleiseen laivapalvelukseen.

Kyseessä on alusympäristössä tapahtuva tehtävä, joka sisältää noin 50-100 meripalveluvuorokautta vuositasolla. Työ alusympäristössä on fyysisesti vaativaa.

Lue lisää
Suunnittelija (kyber)
13.03.2023 21:00

Haemme tietoliikenteen ohjelmistokehittäjää sotilastiedustelun suorituskykyjen kehittämiseen Puolustusvoimien tiedustelulaitokselle Jyväskylän Tikkakoskelle.

Olet kiinnostunut kyberturvallisuudesta ja erityisesti verkkoliikenteeseen liittyvien ilmiöiden havaitsemisesta. Sinulla on mahdollisesti osaamista sulautetuista järjestelmistä, Deep Packet Inspection -järjestelmien kehittämisestä tai SDN kehityksestä (Software-Defined Networking). Kokemus edellä mainituista asioista ei ole ehdoton vaatimus, etsimme ennen kaikkea ohjelmoinnista ja verkkoliikenteen monitoroinnista kiinnostunutta osaajaa. Luemme eduksi myös kokemuksen P4 (Programming Protocol-independent Packet Processors) kehityksestä.

Tehtävään sisältyy matkustamista 15-20 päivää vuodessa kotimaassa ja ulkomailla.

Lue lisää
Suunnittelija
12.03.2023 21:00

Haemme suunnittelijaa kehitys- ja asiantuntijatehtäviin Puolustusvoimien tiedustelulaitokselle Tikkakoskelle.

Työskentelet osana asiantuntijatiimiä, joka vastaa laajan järjestelmäkokonaisuuden suunnittelusta, kehittämisestä, integraatiosta ja ylläpidosta. Tämä asiantuntijatiimi pyrkii toimimaan ketterästi, mutta emme ole menetelmien orjia. Tylsyyttä välttelemme automatisoimalla rutiinit.

Tehtävän hoitaminen edellyttää matkustusvalmiutta koti- ja ulkomailla noin 10-25 päivää vuodessa.

Lue lisää
Suunnittelija
12.03.2023 21:00

Haemme suunnittelijaa Puolustusvoimien tiedustelulaitokselle Jyväskylän Tikkakoskelle. Tehtävä on määräaikainen 31.12.2026 saakka.

Vastaat kehittämisprojekteissa toteutettujen sovellusten käyttäjätestauksesta ja käyttöönottoprosessista sekä henkilöstön kouluttamisesta uusien sovellusten käyttöön. Lisäksi vastaat tuotantoympäristössä käytettävien sovellusten päivittäisestä tietohuollosta. Osallistut asiantuntijana kehittämisprojektien suunnitteluun ja toteuttamiseen ja vastaat sovellusten muutos- ja korjaustarpeiden seurannasta. Sovelluskehittämisen keskeisiä tehtäviäsi ovat mm. vastuu työnkulkujen automatisoinnista ja suurten datamassojen prosessoinnista käytössä olevien sovellusten ohjelmointirajapintoja hyödyntäen.

Työssäsi toimit asiantuntijana osana ryhmää ja olet vuorovaikutuksessa muiden tuotantoyksiköiden, asiakkaiden sekä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Tehtävän hoitaminen edellyttää koti- ja ulkomaan matkustusvalmiutta noin 20 päivää vuodessa.

Lue lisää
ICT-erityisasiantuntija
12.03.2023 21:00

Haemme ICT-erityisasiantuntijaa Lapin lennoston Viestitekniikkakeskukseen Rovaniemelle.

ICT-erityisasiantuntijana suunnittelet, ohjeistat ja valvot teknisten kulunvalvonta-, rikosilmoitus- ja kameravalvontajärjestelmien asentamista, käyttöä, huoltotoimintaa ja dokumentointia. Toimit tietoverkkosodankäynnin asiantuntijana (KYBER-turvallisuus). Lisäksi osallistut lennoston tietoturvatyöhön/tietoverkkopuolustuksen kehittämiseen ja toimit Viestitekniikkakeskuksen tietoturvavastaavana. Osallistut myös kohteiden rakenteellisen suojaamisen suunnitteluun, joilla toteutetaan esimerkiksi vaaditut vyöhykkeellisyydet, tunkeutumisajat ja hajasäteilyvaimennukset.

Tehtävä sisältää matkustamista noin 40 vrk/vuosi

Lue lisää
Suunnittelija (tuulivoima)
12.03.2023 21:00

Määräaikainen suunnittelijan projektitehtävä sijoittuu Pääesikunnan operatiiviselle osastolle.

Pääesikunnan operatiivinen osasto valmistelee kaikki Puolustusvoimien lausunnot tuulivoimahankkeista. Lausunnot kootaan puolustushaarojen sekä Pääesikunnan alaisten laitosten antamista lausunnoista. Puolustusvoimat on tunnistanut tarpeen tarkastaa myönteisten lausuntojen saaneiden tuulivoimahankkeiden tilanteen. Myönteisiä lausuntoja on annettu noin 21 000 tuulivoimalalle.

Suunnittelijan päätehtävänä on jo annettujen tuulivoimalausuntojen läpikäyminen ja yhteydenotto myönteisten lausuntojen saaneisiin tuulivoimatoimijoihin. Suunnittelija osallistuu uusista tuulivoimahankkeista annettavien lausuntojen valmisteluun.

Lue lisää
Ylitarkastaja
9.03.2023 21:00

Määräaikainen ylitarkastajan tehtävä sijoittuu Pääesikunnan operatiiviselle osastolle.

Pääesikunnan operatiivisen osaston vastuulla on Puolustusvoimien operatiivisen alan valmistelu ja alakohtaiset neuvottelut. Ylitarkastaja toimii operatiivisen alan jäsenyysneuvotteluissa yhteyshenkilönä ja koordinaattorina.

Ylitarkastajan tehtäviin kuuluu:
– Yhteensovittaa ja koordinoida operatiivisen alan suunnittelutyö NATO:n
jäsenyysprosessiin liittyen.

* Raportoida jäsenyysprosessin operatiivisen alan etenemisestä ja
aikataulusta
* Koordinoida materiaalien valmistelu operatiivisen alan neuvotteluihin
* Seurata NATO:n suunnittelutyön etenemistä ja raportoida siihen liittyvistä
Suomea koskevista vaatimuksista
* Osallistua NATO:n operatiivisen alan tiedotus- ja suunnittelutilaisuuksiin ja
raportoida niistä
* Ohjata Pohjois-Atlantin liiton Suomen kansallista edustustoa ja NATO:n
rakenteissa palvelevia suomalaisupseereja operatiivisen alan
valmisteluissa

Lue lisää
Järjestelmäinsinööri (Erikoisupseeri, ilmapuolustuksen tulenkäytön johtamisjärjestelmät)
28.02.2023 21:00

Haemme Järjestelmäinsinööriä erikoisupseeriksi Järjestelmäkeskukseen Jyväskylän Tikkakoskelle.

Toimit teknisenä järjestelmäpäällikkönä, jonka vastuualueena on toteuttaa ja ohjata valtakunnallisesti ilmapuolustuksen tulenkäytön johtamisjärjestelmien elinjakson hallintaa. Johdat, ohjaat ja koordinoit johtamisjärjestelmien suunnittelua, hankintaa, käyttöönottoa ja ylläpitoa sekä toimit oman vastuualueesi teknisenä asiantuntijana.

Työ sisältää matkustamista 20-30 kertaa vuodessa kotimaassa sekä satunnaisesti ulkomailla.

Avoinna oleva tehtävä ilmoitetaan uudelleen haettavaksi. Aikaisemmin tehtävää hakeneet otetaan huomioon ilman uutta hakemusta.

Lue lisää
Järjestelmäinsinööri
23.02.2023 21:00

Haemme järjestelmäinsinööriä erikoisupseeriksi Panssariprikaatiin Parolannummelle Hattulaan.

Toimit ilmatorjuntajärjestelmien yllä- ja kunnossapidon tehtävissä. Tehtävässä vastaat JOPO(06) laitteiden käyttöhuollon, ylläpidon sekä kierrätyksen suunnittelusta ja toteutuksesta. Lisäksi osallistut vastuullasi olevan kaluston teknisen ohjeistuksen laadintaan sekä kansainvälisen rajapinnan testausharjoituksiin ulkomailla, toimien näissä järjestelmä- ja ohjelmistovastaavana.

Tehtävään sisältyy matkustamista noin 40-60 vrk/vuosi.

Lue lisää
Soittaja-aliupseeri (klarinetin soittaja)
5.09.2022 05:00

Haemme soittaja-aliupseeria Laivaston soittokuntaan Turkuun.

Toimit klarinetin soittajana soittokunnan eri kokoonpanoissa. Tehtävänäsi muusikkona on instrumenttisi taiteellisen tason ylläpitäminen ja kehittäminen. Soittaja-aliupseerina sinulta odotetaan sotilasmuusikon monipuolisia taitoja niin orkesterisoittajana, kamarimuusikkona kuin kuviomarssiosaajana. Työhön sisältyy matkustamista kuukausittain toiminta-alueella.

Avoinna oleva tehtävä ilmoitetaan uudelleen haettavaksi. Aikaisemmin tehtävää hakeneet otetaan huomioon ilman uutta hakemusta.

Lue lisää
Palaa alkuun