HAE ERIKOISUPSEERIKSI

Erikoisupseerit ovat korkeakoulutettuja eri alojen ammattilaisia, jotka ovat suorittaneet myös aliupseerin tai reserviupseerin koulutuksen. Puolustusvoimissa työskentelee noin 800 erikoisupseeria esimerkiksi insinööreinä, lääkäreinä, pappeina ja kapellimestareina.

 

 

RUK:n tai AUK:n suorittanut siviilialan ammattilainen

Meillä voit työskennellä erikoisupseerina, jos sinulla on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto. Enemmistö erikoisupseereistamme on insinöörejä tai diplomi-insinöörejä. Erikoisupseerina työskentelet asiantuntija- ja esimiestehtävissä, osallistut Puolustusvoimien sotaharjoituksiin ja saat tarvittavaa täydennyskoulutusta. Erikoisupseerivirat on määritelty laissa, ja palkka määräytyy tehtävän vaativuuden mukaan.

Lue lisää palkoista ja Puolustusvoimien eduista täältä

Mitä erikoisupseerilta vaaditaan?

Erikoisupseerin tehtävässä noudatamme sotilasvirkojen yleisiä kelpoisuusvaatimuksia. Lisäksi erityisenä kelpoisuusvaatimuksena on diplomi-insinöörin tai insinöörin tutkinto tai tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto sekä aliupseerin tai reservin upseerin koulutus. Tutkinnon tulee olla suoritettu hakuajan päättymiseen mennessä. Erikoisupseereille on määritelty myös tehtäväkohtaiset fyysisen toimintakyvyn tavoitteet. 

Voit hakea erikoisupseerin virkoja valtiolle.fi-palvelusta, jossa näet myös kelpoisuusvaatimukset ja tehtäväkohtaiset odotukset. 

Tutustu avoimiin erikoisupseerivirkoihimme ja tule työskentelemään kanssamme ainutlaatuisissa, yhteiskunnallisesti merkittävissä tehtävissä! 


Avoinna juuri nyt:

Ajoneuvotarkastaja (erikoisupseeri)

Haemme ajoneuvotarkastajaa erikoisupseeriksi 1. Logistiikkarykmenttiin Kouvolaan.

Ajoneuvotarkastajana vastaat Maavoimien ajoneuvojen rekisteröinti-, valvonta- ja katsastustoimintojen toteutuksesta ja ohjauksesta sekä kuljettajien erikoiskoulutuksen valvonnasta ja ohjauksesta. Suoritat ajoneuvojen ja panssareiden määräaikaiskatsastuksia ja -tarkastuksia sekä ajoneuvojen vuositarkastuksia. Lisäksi vastaanotat Puolustusvoimien kuljettajatutkintoja ja ajolupatutkintoja sekä panssariajoneuvojen erityislupatutkintoja. Valvot sotilasajoneuvoliikennettä ja osallistut mm. ajoneuvojen kunnossapitoa, säilytystä sekä kierrätystä koskevaan suunnitteluun ja kehittämiseen. Tehtävä edellyttää matkustamista kotimaassa noin 100-150 vuorokautta vuodessa.

Lue lisää
Sotilasinsinööri (erikoisupseeri)

Haemme sotilasinsinööriä Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksen kyberosastolle Jyväskylään.

Sotilasinsinöörinä toteutat valvonta- ja hälytyssääntöjen ylläpitämistä ja kehittämistä. Osana tehtävää suunnittelet ja toteutat suojaamisen suorituskykyjä sekä tuet asiantuntijuudella sisäisiä sidosryhmiä. Osallistut operoimiesi järjestelmien kehitykseen ja ylläpitoon. Tehtävään kuuluu osallistumista kansalliseen- ja kansainväliseen harjoitustoimintaan Puolustusvoimien kybertoimintaympäristössä.

Tehtävä sisältää päivittäistä vuorovaikutusta kotimaisten ja kansainvälisten sidosryhmien kanssa. Lisäksi tehtävä sisältää maanalaisissa suojatiloissa työskentelyä.

Tehtävä sisältää matkustamista noin 1-2 kertaa kuukaudessa kotimaassa ja enintään muutamia kertoa vuodessa ulkomailla.

Lue lisää
Järjestelmäinsinööri (erikoisupseeri)

Haemme järjestelmäinsinööriä (erikoisupseeri) Porin prikaatiin Niinisaloon.

Järjestelmäinsinöörinä toimit yksikön lentoteknisen joukkueen johtajana sekä lennätyksessä käytettävän materiaalin materiaalijohtajana. Suunnittelet ja johdat joukkueen toimintaa sekä vastaat yksikölle kuuluvien lentotiedustelujärjestelmien korjaus- ja huoltotoiminnan varastoinnin ja logistiikan toteutumisesta. Osallistut myös lentotiedustelujärjestelmien valtakunnalliseen tutkimus- ja kehittämistoimintaan.

Tehtävään liittyy matkustamista 40-80 vrk/vuodessa.

Lue lisää

Erikoisupseerit kertovat:

Sami Takanen, järjestelmäinsinööri, Karjalan prikaati, Vekaranjärvi

Tehtävässäni on tärkeää, että pystyy työskentelemään tehokkaasti yksin sekä osana ryhmää. Esimerkiksi järjestelmien testauksessa on mukavampaa ja tehokkaampaa tehdä asioita yhdessä muiden kanssa.

Lue koko uratarina
Taija Lahtinen, sotilaslääkäri, Sotilaslääketieteen keskus, Rovaniemi

Pääsen tekemään ja osallistumaan ns. tavallisen lääkärin työn lisäksi hyvin monenlaisiin asioihin, joita ei siviilissä tule vastaan. Olen onnellinen, että työssäni pääsee välillä ulos ja luontoon.

Lue koko uratarina
Petteri Väänänen, insinöörikapteeni, Järjestelmäkeskus, ilmajärjestelmäosasto

Työssä tarvitaan pitkäjänteisyyttä, kokonaisuuden hahmottamistaitoja ja hyviä neuvottelutaitoja.

Lue koko uratarina
Tommi Holma, kunnossapitopäällikkö, Merivoimien esikunta, Turku

Viihdyn työssäni, koska tehtäväni ovat vaihtelevia, haastavia ja kansainvälisiä. Työympäristössäni saan myös ideoida vapaasti, kun haemme uusia toimintatapoja.

Lue koko uratarina
Aino Koskela, kapellimestari, Rakuunasoittokunta, Lappeenranta

Meitä kannustetaan myös fyysisen kunnon ylläpitoon. Muusikoille ja kapellimestareille tämä on erityisen tärkeää, koska työskentelemme omalla kehollamme.

Lue koko uratarina
Palaa alkuun