MIKSI PUOLUSTUSVOIMAT?

Millaisia tehtäviä, mikä motivoi, mikä ilahduttaa? Lue henkilöstömme ajatuksia työstään Puolustusvoimissa.

Puolustusvoimat – moderni ICT-alan työnantaja

Puolustusvoimat on suuri työnantaja työllistäen 12 500 henkilöä. Erilaisissa ICT-alan tehtävissä työskentelee merkittävä määrä henkilöstöä, pääasiallisesti Tampereella, Riihimäellä ja Jyväskylässä. Töitä tehdään paljon myös etänä.

Puolustusvoimat rekrytoi vuosittain 300-400 siviiliä, erikoisupseeria ja aliupseeria. Yksi Puolustusvoimien siviileistä on kybersektorin projektipäällikkö Elina Savilaakso. Hän opiskeli Jyväskylässä tietojärjestelmätiedettä ja päätyi Puolustusvoimille ensin korkeakouluharjoitteluun, sitten työstämään graduaan. Nyt hän on viihtynyt työnantajallaan jo kolmisen vuotta.

”Päädyin tänne sattumalta! Olin varautunut jäykempään organisaatiokulttuuriin”, Savilaakso muistelee. Muutamassa päivässä hän ymmärsi, kuinka yhteisöllinen ja rento ilmapiiri on. Hän kiittelee: ”Asioiden kanssa ei jää yksin, tukea saa aina kokeneemmilta kollegoilta.”

Savilaakson mukaan kyberturvallisuudessa kiehtoo erilaiset keinot suojautua ja välttää verkon vaaranpaikkoja – niin työssä kuin arjessakin. Työskentely projektipäällikkönä on joustavaa, mutta paljon yhteistyötä sisältävää: ”Perinteisiin ICT-taloihin verrattuna toimintaympäristö on paljon laajempi.”

Tekemisen meininki

Insinöörimajuri, sektorinjohtaja Krista Siikille työ Puolustusvoimissa oli alusta alkaen selvä
uravalinta. Hän tutustui työnantajaansa jo naisten vapaaehtoisen asepalveluksen aikana ja kiinnostui Horneteista lentoteknisellä aliupseerikurssilla Lapin lennostossa. Siik opiskeli materiaalitekniikan diplomi-insinööriksi sekä jatkoi lisensiaatiksi. 15 vuoden Puolustusvoimien uransa aikana hän on päässyt työskentelemään monipuolisesti erilaisissa tehtävissä. Viimeiset seitsemän vuotta hänellä on vierähtänyt Hornetien korvaus- eli HX-hankkeessa: ”Lähdimme puhtaalta pöydältä tavoitteena saavuttaa paras mahdollinen suorituskyky. Näin massiivisessa ja mielenkiintoisessa projektissa saa nähdä ja tehdä laajalla skaalalla.”

Monilta osin työskentely on yhteistyötä eri organisaatioiden kanssa ja Siik painottaa, että erilaisia osaajia ja persoonia tarvitaan. Eteenpäin tähtäävä asenne huokuu, työ on merkityksellistä ja työpaikalla vallitsee tekemisen meininki. Sekä Siik että Savilaakso arvostavat työnantajassaan modernia otetta työskentelyyn, kuten järjestelmiä, monipuolisia uramahdollisuuksia, kattavia koulutuksia sekä loistavaa työilmapiiriä. Siik tiivistää: ”Töihin on helppoa mennä joka päivä, sillä meillä on yhdessä hauskaa.”

Katso avoimet tehtävät täältä.

Palaa alkuun