Tubettaja Veetu Vuori vietti päivän valtion palveluksessa

“En ollut aiemmin tajunnut, millaista Puolustusvoimissa työskentely voisi olla”

Puolustusvoimissa työskentelee 13 000 henkilöä sotilas- ja siviilitehtävissä. Vuori tutustui ICT-asiantuntijan työhön.

Tubettaja Veetu Vuori muistelee omaa, kuusi vuotta sitten suoritettua varusmiespalvelustaan pääasiassa hyvillä mielin.

“Kokonaisuutena intistä jäi silti hyvä fiilis – kaikista huonoimmat muistot esimerkiksi leireiltä ovat jälkikäteen muuttuneet parhaiksi tarinoiksi”, Vuori sanoo.

Kun Vuori kutsuttiin tutustumaan Puolustusvoimiin työnantajana, hän suostui heti. Vuori pääsi seuraamaan ICT-erityisasiantuntijan työpäivää. 

“Hänen työtehtäviinsä kuuluu muun muassa verkkojärjestelmien ylläpitoa sekä kyberturvallisuuteen liittyviä tehtäviä. Aika iso osa hänen työtehtävistään oli tosin sellaisia, joista minulle ei saanut kertoa”, Vuori sanoo naurahtaen. 

Puolustusvoimien ICT-asiantuntijat ympäri Suomen huolehtivat myös siitä, että muun muassa rynnäkkövaunujen, Pasi-miehistönkuljetusajoneuvojen ja helikopterien järjestelmät toimivat kuten niiden pitäisi. Lisäksi kyberturvallisuuteen liittyvien tehtävien tärkeys ja tarve kasvaa alati.

Monipuolisia tehtäviä, joilla on merkitys

Puolustusvoimissa on runsaasti siviilitehtäviä, joihin ei tarvita varusmiespalvelustaustaa. Siviilitehtävissä työskennellään ympäri Suomen esimerkiksi informaatioteknologian, tekniikan, terveydenhuollon, hallinnon sekä viestinnän parissa.

“Yllätyin todella paljon siitä, millaisia työtehtäviä Puolustusvoimissa on. En selkeästi ollut aiemmin ymmärtänyt, mitä eroa intillä ja Puolustusvoimissa työskentelyllä on”, Vuori kertoo.

Puolustusvoimien työtehtävät ovat Vuoren haastattelemien työntekijöiden mukaan monipuolisia ja vaihtelevia. Erityisesti Puolustusvoimien työilmapiiri ja työn merkityksellisyys saivat kehuja kautta linjan. Vuoreen itseensä vetosi se, että Puolustusvoimien työntekijät saavat käyttää liikuntaan kaksi tuntia työaikaa viikoittain. 

“Yksityisellä sektorilla työntekoa ohjaa yleensä yrityksen tulos. Puolustusvoimissa taas tehdään oikeasti merkityksellistä työtä, eikä toimintaa ohjaa se, mitä viivan alle jää. Ihmisillä on täällä aidosti tunne siitä, että omalla työllä on tarkoitus”, Vuori kertoo.

Katso avoimet tehtävät täältä.

Palaa alkuun