Avoimet tehtävät

Haluatko työskennellä Puolustusvoimissa? Rekrytoimme vuosittain noin 400 siviiliä, erikoisupseeria ja aliupseeria. Alla näet tällä hetkellä avoimet tehtävämme. Tutustu ja hae!

Miten haen?

Katso avoimet tehtävät ja tee hakemus osoitteessa valtiolle.fi.

Kerro hakemuksessasi, miten osaamisesi ja henkilökohtaiset ominaisuutesi sopivat hakemaasi tehtävään. Käytämme rekrytoinnissa vain ilmoittamiasi tietoja. Jos saat haastattelukutsun, varaa haastattelua varten työ- ja koulutodistukset sekä virallinen henkilötodistus. Haun edetessä sinulle voidaan teettää esimerkiksi soveltuvuusarviointi sekä turvallisuusselvitys.

Sotilastehtävärekrytointiin kuuluu 12 minuutin juoksutesti. Rekrytointiprosessi kestää noin kolme kuukautta. Ilmoitamme valintapäätöksestä kaikille hakijoille.

Jos haku ei tärppää ensimmäisellä kerralla, älä lannistu. Uusia tehtäviä tulee hakuun aika ajoin. Jos sinulla on kysyttävää hakemisesta, ota yhteyttä meihin: rekrytointi.pvpalvk(at)mil.fi tai Facebookissa Puolustusvoimien rekrytointi -sivustolla.

Nyt haemme

Vanhempi asentaja

Haemme vanhempaa asentajaa Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskukseen Helsinkiin.

Tehtävän pääasiallinen sisältö on Puolustusvoimien data- ja liityntäverkon (ml. siirrettävät järjestelmät) asennus-, huolto- ja korjaustehtävät sekä lähiverkkojen rakentaminen ja ylläpitäminen. Lisäksi osallistut turvatekniikan ja ICT-järjestelmien palveluiden ja laitteistojen asennus-, ylläpito- ja korjaustehtäviin. Teet myös töiden dokumentointia ja toimit hankinnoissa teknisenä asianhoitajana.

Lue lisää
Järjestelmäinsinööri (Erikoisupseeri)

Haemme järjestelmäinsinööriä erikoisupseeriksi Karjalan prikaatiin Vekaranjärvelle Kouvolaan.

Toimit kenttäviestijärjestelmien teknisenä järjestelmäasiantuntijana. Suunnittelet ja kehität järjestelmiin kuuluvien laitteiden ja ohjelmistojen teknistä käyttöä ja yhteensopivuutta. Vastaat järjestelmien asennuksista, konfiguroinnista ja dokumentoinnista. Lisäksi osallistut kenttäviestijärjestelmien käytön suunnitteluun, kouluttamiseen ja toteuttamiseen Karjalan prikaatissa. Tehtävä edellyttää matkustamista kotimaassa 2-3 pv/kk.

Lue lisää
Insinööri (turvallisuusneuvonantaja)

Haemme insinööriä vaarallisten aineiden turvallisuusneuvonantajaksi Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikuntaan Tampereelle.

Toimit Puolustusvoimien turvallisuusneuvonantajatoiminnan kehitystyön koordinoijana sekä toiminnassa tarvittavien toimintaohjeiden laatijana ja ylläpitäjänä. Edistät vaarallisten aineiden kuljetusturvallisuutta kehittämällä kuljetuksessa käytettäviä toimintatapoja ja menettelyitä Puolustusvoimissa. Valvot ja ohjeistat kuljetuksia ja toimit itsenäisenä johtavana asiantuntijana vaativissa kuljetustapahtumissa ja hankintojen vaatimusmäärittelyissä. Työskentelet läheisessä yhteistyössä eri sidosryhmien sekä muiden viranomaisten ja kumppaneiden kanssa. Toimit myös eri tietojärjestelmien pääkäyttäjänä koordinoiden käyttäjätarpeita ja teknisiä vaatimuksia. Lisäksi toimit liikenneturvallisuusasioiden vastaavana.

Tehtävä sisältää matkustamista kotimaassa noin neljä päivää kuukaudessa sekä ulkomaan matkustamista noin kuusi päivää vuodessa.

Lue lisää
Sotilaspoliisialiupseeri (vartioaliupseeri)

Haemme sotilaspoliisialiupseeria Rannikkoprikaatiin Kirkkonummelle.

Toimit sotilaspoliisialiupseerina vartioaliupseerin tehtävässä. Osallistut asevelvollisten ja henkilökunnan koulutukseen, sotilaspoliisikoulutukseen sekä prikaatin voimakeinojen käytön koulutukseen. Tehtäviisi kuuluu mm. vartiointia, vartio-osaston johtamista ja varusmiesten valvontaa sekä yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvontaa. Lisäksi opastat vierailijoita ja osallistut venekalustolla vesialueen partiointiin.

Lue lisää
Suunnittelija (tuottaja)

Haemme suunnittelijaa Pääesikuntaan Helsinkiin.

Tuottajana vastaat Puolustusvoimien sosiaalisen median kanavien sisällöntuotannosta ja vahvistat läsnäoloamme sosiaalisessa mediassa.

Tehtävääsi kuuluu kiinnostavien ja vaikuttavien sisältöjen ideointi ja tuottaminen yhdessä osaavien viestijöidemme kanssa. Työssäsi ohjaat ja koulutat viestintä- ja mediavarusmiesten ryhmää sosiaalisen median tuotteiden toteuttamisessa. Tarvittaessa tuotat ja julkaiset sisältöjä eri kanaviin myös itsenäisesti. Lisäksi seuraat ja kehität sisällön vaikuttavuutta yhteistyössä media-analyytikkojemme kanssa. Osallistut Puolustusvoimien sosiaalisen median kehittämiseen ja henkilökunnan kouluttamiseen yhdessä muun viestintähenkilöstön kanssa.

Olet vahva sosiaalisen median ja visuaalisen ilmaisun ammattilainen, joka osaa hyödyntää osaamistaan monipuolisesti. Tunnet tärkeimmät sosiaalisen median palvelut ominaisuuksineen ja ymmärrät, miten niihin tuotetaan menestyvää sisältöä. Seuraat aktiivisesti alan trendejä ja osaat reagoida niiden aiheuttamiin muutoksiin.

Tuotannon ohella vastaat kuva- ja videomateriaalin arkistoinnista sekä toimittamisesta kumppaneille ja medialle. Työskentelet monipuolisissa ja haastavissa projekteissa, joissa pääset luomaan merkityksellistä sisältöä ja saat yleisön osallistumaan keskusteluihin.

Työssäsi pääset tutustumaan Puolustusvoimien, liittolaisten ja kansainvälisten kumppaneiden toimintaan eri puolella Suomea ja kansainvälisesti.

Tehtävä edellyttää matkustamista 2–4 päivänä kuukaudessa sekä työskentelyä ilta- ja viikonloppuaikoina muutamina viikkoina vuodessa.

Lue lisää
Kaupallinen lakimies

Pääesikunnan kaupallinen lakimies pääsee työssään seuraamaan Puolustusvoimien kaupallista toimintaa näköalapaikalta. Etsimämme henkilö on motivoitunut tukemaan Puolustusvoimien hankintatoimintaa ratkaisuhakuisella otteella.

Haemme kaupallista lakimiestä Puolustusvoimien pääesikuntaan Helsinkiin.

Toimit kaupallisena lakimiehenä Pääesikunnan logistiikkaosaston kaupallisella sektorilla. Tehtäväsi painottuu Puolustusvoimien hankintayksiköiden ohjeistamiseen (ml. ohjeiden ja normien laatiminen) sekä haasteellisten puolustushankintoihin liittyvien juridisten erityiskysymysten ratkaisemiseen.

Lisäksi tehtäviisi kuuluu:
– Pääesikunnassa ja Puolustusministeriössä päätettävien hankintojen hankinta-asiakirjojen tarkastaminen
– Puolustusvoimien edunvalvonnan ohjaaminen ja seuraaminen hankinta-asioiden oikeudenkäynneissä eri oikeusasteissa
– hankinnan valvontatarkastuksiin osallistuminen
– henkilöstön kouluttaminen
– kaupallisjuridinen neuvonta
– osallistuminen tapauskohtaisesti kaupallisjuridisena asiantuntijana erillishankkeiden ja -hankintojen suunnitteluun, valmisteluun ja toteutukseen
– sopimus- ja immateriaalioikeuteen liittyvistä erityiskysymyksistä vastaaminen
– osallistuminen tarvittaessa aie- ja hankintasopimusten sekä kansainvälisten järjestelyasiakirjojen neuvotteluihin ja laadintaan

Kaupallisena lakimiehenä pääset toimimaan poikkihallinnollisesti hyvin erilaisissa tehtävissä ja projekteissa, sekä työskentelemään Puolustusvoimien eri alojen huippuosaajien kanssa. Kaupallisjuridisessa tiimissä pyritään siihen, että jokaisella olisi mahdollisuus vaikuttaa tehtäviensä sisältöön.

Tehtävänhoito vaatii satunnaista matkustamista sekä kotimaassa että ulkomailla. Tehtävien hoitaminen on mahdollista toteuttaa myös osittain etänä.

Lue lisää
Tilannevalvonta-aliupseeri (tiedustelutilannevalvoja)

Haemme tilannevalvonta-aliupseeria Ilmavoimien esikuntaan Jyväskylään Tikkakoskelle.

Tilannevalvonta-aliupseerina ylläpidät Ilmavoimien tilannekuvaa ja osallistut raporttien, katsauksien sekä suunnitelmien laadintaan. Työssäsi tuet Ilmavoimien toimintaa ja osallistut suorituskykyjen ylläpitoon ja kehittämiseen oman alasi asiantuntijana. Tehtävään kuuluu Ilmavoimien harjoitustoimintaan osallistuminen. Pääset kehittämään omaa ammattiosaamistasi Puolustusvoimien tarjoaman koulutuksen mukaisesti. Monien tietojärjestelmien hallitseminen on keskeinen osa työskentelyä.

Lue lisää
Sotilaslääkäri (erikoisupseeri)

Haemme sotilaslääkäriä erikoisupseerin virkaan Sotilaslääketieteen keskukseen Raaseporiin Dragsvikin terveysasemalle.

Sotilaslääkäri tuottaa varuskunnan terveydenhuoltoon liittyviä palveluja yhteistyössä terveysaseman muun henkilöstön
kanssa ja toimii asevelvollisten terveydenhuollon vastuulääkärinä. Hän osallistuu lääkäritasoiseen potilasvastaanottotyöhön asevelvollisille sekä varuskunnan henkilökunnan työterveyshuoltoon. Sotilaslääkärillä on myös mahdollisuus osallistua maasto- ja sotaharjoitusten lääkintähuoltoon sekä kenttälääkinnän koulutukseen.

Työ erikoisupseerina tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden ylläpitää fyysistä kuntoa ja sotilaallista toimintakykyä työajalla
tapahtuvan harjoittelun ja vuosittaisten testien avulla. Lisäksi tehtävässä on mahdollisuus kehittää itseään kenttälääkinnän
osaajana ja osallistua poikkeusolojen lääkintähuollon suunnitteluun osana yhteiskunnan turvallisuusstrategiaa.

Lue lisää
Tietoturvallisuuspäällikkö

Haemme tietoturvallisuuspäällikköä logistiikkalaitokselle Tampereelle. Tehtävä on määräaikainen 31.12.2026 saakka.

Tietoturvallisuuspäällikkönä vastaat tietoturvallisuuden johtamisesta ja koordinoinnista Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen osalta. Tehtäviisi kuuluu monipuolinen tietoturvallisuuden toimintatapamallien ja prosessien kehittäminen ja toteuttaminen. Tehtävässä lisäät ja ylläpidät henkilöstön tietoturvaosaamista ja kykyä varautua tietoturvallisuutta uhkaaviin poikkeamatilanteisiin. Johdat, kehität, suunnitelet ja koordinoit tietoturvallisuustoimintaa johdon asettamien linjausten mukaisesti. Osallistut logistiikkalaitoksen tietosuojan ja sidosryhmäturvallisuuden toteuttamiseen. Lisäksi osallistut tietohallinto- ja johtamisjärjestelmäsuunnitteluun, tietoturvallisuutta koskevien määräysten ja ohjeiden laatimiseen sekä lausuntojen antamiseen ja raportointiin. Toimit logistiikkalaitoksen edustajana puolustusvoimien eri tietoturvallisuustyöryhmissä. Lisäksi osallistut tarvittaessa kansainvälisiin tietoturvallisuuden kehittämisen yhteistyöryhmiin.

Tehtävässä toimiminen edellyttää valmiutta matkustaa 5 vuorokautta kuukaudessa kotimaassa ja ulkomailla.

Lue lisää
Opettaja (sotahistoria)

Haemme opettajaa Maanpuolustuskorkeakouluun Helsinkiin.

Vastaat sotatieteiden maisterin (SM) ja kandidaatin (SK) tutkintojen sotahistorian opetuksesta ja opetukseen liittyvistä asioista, kuten opintojaksojen suunnittelusta, johtamisesta ja arvostelusta. Osallistut SM- ja SK-tutkintojen opetussuunnitelmatyöhön ja opiskelijahallintoon sekä opiskelijoiden valintojen valmisteluihin. Harjoitat itsenäisesti opetusta tukevaa sotahistorian tutkimusta, osallistut sotahistorian opinnäytetöiden ohjaamiseen ja arvosteluun perustutkinnoissa sekä tuet sotahistorian tutkimusopetusta.

Tehtävässä olennaista on kyky osata itsenäisesti suunnitella, toteuttaa ja seurata eri opintojaksojen kokonaisuuksia. Opetusta on kehitettävä jatkuvasti uusien opetusmenetelmien ja palautteen perusteella. Vuorovaikutus opiskelijoiden ja muiden opettajien kanssa on olennaista. Tehtävään sisältyy satunnaista opetukseen liittyvää matkustamista.

Lue lisää
Soittaja-aliupseeri (oboen äänenjohtaja)

Haemme soittaja-aliupseeria Rakuunasoittokuntaan Lappeenrantaan.

Toimit oboen äänenjohtajana soittokunnan eri kokoonpanoissa. Tehtävänäsi muusikkona on instrumenttisi taiteellisen tason ylläpitäminen ja kehittäminen. Soittaja-aliupseerina sinulta odotetaan sotilasmuusikon monipuolisia taitoja niin orkesterisoittajana, kamarimuusikkona kuin kuviomarssiosaajana. Työkyvyn ylläpitämiseksi tarjoamme sinulle erinomaiset liikuntamahdollisuudet työajan puitteissa. Työ edellyttää matkustamista yhteiskuljetuksin soittokunnan esiintymismatkoihin liittyen 5-10 pv/kuukaudessa.

Lue lisää
Dokumentoija

Haemme dokumentoijaa Järjestelmäkeskukseen Tampereen Vuorekseen.

Tehtävässäsi koordinoit, toteutat ja ylläpidät miehittämättömän ilmailun lentokaluston (UAV) sekä helikopterikaluston ohjekirjallisuuden hankintoja ja ohjekirjallisuutta. Lisäksi seuraat valmistajien ja ilmailuviranomaisten julkaisuja koskien helikopteri- ja UAV- kalustoa ja tallennat kalustoa koskevat julkaisut järjestelmiin asiantuntijoiden jatkokäsittelyä varten. Ohjaat ja opastat henkilöstöä ohjekirjallisuuteen liittyen ja olet tiiviissä vuorovaikutuksessa kansallisten ja kansainvälisten yhteistyötahojen kanssa.

Työ edellyttää matkustamista kotimaassa enintään 10 päivää kuukaudessa.

Lue lisää
Insinööri

Haemme insinööriä Järjestelmäkeskukseen Tampereen Vuorekseen. Tehtävä on määräaikainen 31.12.2026 saakka.

Tehtävänhoitaja koordinoi vastuullaan olevien järjestelmien kokonaisvaltaista elinkaarisuunnittelua huomioiden ylläpidon, huollatuksen ja hankintojen suunnittelun sekä toteutuksen. Hän toimii NH90- ja HH-helikoptereiden teknisenä asiantuntijana.

Tehtävänhoito edellyttää matkustusvalmiutta kuukausittain kotimaassa ja satunnaisesti ulkomaille.

Lue lisää
Järjestelmäaliupseeri (johtamisjärjestelmät)

Haemme järjestelmäaliupseeria Merivoimien esikuntaan Turkuun.

Järjestelmäaliupseeri tekee 24/7 vuorotyötä Merivoimien operatiivisessa järjestelmäkeskuksessa (MERIVOJK) asiantuntijana valvomossa ja palvelupisteessä. Tehtävän merkitys on keskeinen Merivoimien johtamisjärjestelmän valmiuden operaattorina.

Järjestelmäaliupseeri vastaa vuoronsa aikana MERIVOJK:n valvomon ja palvelupisteen toiminnasta itsenäisesti vastaanottaen vikailmoituksia, työpyyntöjä, muutosilmoituksia ja raportteja puhelimitse ja eri viestijärjestelmillä. Hän ylläpitää valvonta- ja hallintajärjestelmät vastaamaan olemassa olevaa dokumentaatiota sekä osallistuu MERIVOJK:n valvontakoneiden ja palvelimien asennus- ja huoltotöihin.

Lue lisää
Tiedotussihteeri (verkkouutispäällikkö)

Haemme tiedotussihteeriä Pääesikuntaan Helsinkiin. Tiedotussihteeri toimii verkkouutispäällikkönä.

Verkkouutispäällikkönä johdat Ruotuväen verkkosivujen ja sosiaalisen median kanavien sisältöjen toteutusta päätoimittajan linjausten mukaisesti. Tuotat uutisia ja muita sisältöjä sekä suunnittelet, ohjaat ja toteutat lehden markkinointia. Ylläpidät ja kehität tilaajarekisteriä sekä seuraat talous- ja materiaaliasioita. Tehtävässäsi toimit myös journalistisena asiantuntijana ja annat tarvittaessa asiantuntijatukea muualle Puolustusvoimissa.

Osallistut kansainväliseen yhteistyöhön mm. Naton viestintäyhteistyössä. Verkkouutispäällikkönä toimit kymmenhenkisen varusmiestoimituksen työnjohdollisena esihenkilönä. Vastaat kaikissa sisällöissä journalistisen laadun toteutumisesta.

Tehtävään liittyy matkustamista, arviolta viisi matkaa kotimaassa ja yksi ulkomailla vuoden aikana.

Lue lisää
Tekstiilihuoltaja

Haemme tekstiilihuoltajaa 2. Logistiikkarykmentin vaatetuskorjaamolle Säkylään.

Tehtäviisi kuuluu vaatetus- ja tekstiilituotteiden viimeistelyä mankeloimalla ja viikkaamalla sekä pieniä vaatetuksen korjaustöitä.

Lue lisää
Järjestelmäinsinööri (Hamina-luokka, erikoisupseeri)

Haemme järjestelmäinsinööriä erikoisupseeriksi Kirkkonummelle. Tehtävä sijoittuu Rannikkolaivaston Upinniemen tukikohtaan Hamina-luokan ohjusveneelle.

Järjestelmäinsinöörinä vastaat aluksen taistelujärjestelmän ja merenkulkuelektroniikan toimintakunnosta ja toimit järjestelmien sekä tietoverkkojen operaattorina ja ylläpitäjänä. Lisäksi osallistut järjestelmien elinkaaren mukaisiin huoltoihin ja vastaat käytönaikaisista häiriöiden selvittämisistä. Koulutat aluksen muuta henkilöstöä taistelujärjestelmien käyttöön liittyen.

Kyseessä on alusympäristössä tapahtuva tehtävä, joka sisältää arviolta noin 50-100 meripalveluvuorokautta vuositasolla. Työ alusympäristössä on fyysisesti vaativaa. Meripalveluvuorokausilta maksetaan Puolustusvoimien työaikasopimuksen mukainen meripalvelukorvaus, joka muodostaa merkittävän palkanlisän.

Lue lisää
Järjestelmäinsinööri (ICT)

Tehtävässä rakennetaan ja kehitetään järjestelmien elinjaksosuunnittelua, ICT-arkkitehtuuria ja käyttöönottoa.

Haemme järjestelmäinsinööriä Puolustusvoimien tiedustelulaitokseen Tikkakoskelle. Tehtävä on määräaikainen 31.12.2026 saakka.

Tehtävässä toimit tietojärjestelmäalan asiantuntijana kehittämishankkeessa, jossa rakennetaan ja kehitetään hankittavien sekä käyttöönotettavien järjestelmien elinjaksosuunnittelua, ICT-arkkitehtuuria ja käyttöönottoa. Toimit osana tiimiä, joka tukee hankkeen projekteja edellä mainituissa tehtävissä. Tehtävässä tuet uusien järjestelmien käyttöönottoja asennusten, testausten, hyväksyntäprosessin, ylläpitojärjestelmien suunnittelun ja hankintojen teknisen asianhoidon osalta. Ohjaat konfiguraation suunnittelua omalla vastuualueellasi. Lisäksi osallistut sensorijärjestelmien ICT-arkkitehtuuri- ja ratkaisusuunnitteluun ja kehittämiseen.

Tehtävän hoitaminen edellyttää matkustusvalmiutta kotimaassa ja ulkomailla arviolta 40 vrk/vuosi.

Lue lisää
Erikoistutkija (vedenalainen tiedustelu, valvonta ja maalittaminen)

Pääesikunta julistaa haettavaksi erikoistutkijan viran. Tehtävä sijoittuu Merisotakoulun Meritaistelukeskukseen Suomenlinnaan Helsinkiin.

Erikoistutkijana vastaat vedenalaisten äänihavaintojen taisteluteknisen analysoinnin johtamisesta. Osallistut merivoimien vedenalaisen tiedustelun, valvonnan ja maalittamisen järjestelmien kehitystyöhön ja seuraat alan kansainvälistä kehitystä. Johdat ja ohjaat erikseen muodostettavia analysointi- tai tutkimusprojektiryhmiä.

Vedenalaisten äänihavaintojen analysoinnissa hyödynnetään signaalinkäsittelyn kehittyneitä menetelmiä ja yhdistetään merivalvonnan eri lähteistä tulevaa tietoa (datafuusio) äänihavainnon aiheuttajan selvittämiseksi. Äänihavaintojen analysointiin sisältyvät tehtävät liittyvät merivoimien operatiivisen toiminnan ja joukkojen tukemiseen, operatiiviseen ja hankesuunnitteluun, hanke- ja projektitukeen, merivoimien toimintaympäristön mallintamiseen, simuloinnin tuotteisiin ja simulaattoriympäristöjen kehittämiseen sekä taisteluteknisen analysoinnin tukeen ja analysointimenetelmien ja -työkalujen kehittämiseen.

Tehtävässä edustat merivoimien korkeinta asiantuntemusta vedenalaisen tiedustelun, valvonnan ja maalittamisen teknisissä kysymyksissä, sen tulosten taisteluteknisessä analysoinnissa ja tehtäväkenttäänsä liittyvän materiaalin laadinnassa. Erikoistutkijana rakennat toimivat yhteydet kansainvälisen sotateknisen alan toimijoiden kanssa. Kansainvälistä vuorovaikutusta tulee käydä säännönmukaisesti omien tutkimusalojen tiedeyhteisössä. Erikoistutkijana osallistut monipuolisesti Puolustusvoimien ja Merivoimien kansainvälisiin tutkimus- ja esiselvitysprojekteihin. Seuraat kansainvälistä tutkimustoimintaa omiin vastuualueisiinsa liittyen. Lisäksi erikoistutkijana osallistut kv. asiantuntijaryhmien kokouksiin, koulutustilaisuuksiin, konferensseihin ja messuihin (muutaman kerran vuodessa) sekä tutkimusalan projekteihin liittyviin yritysvierailuihin, tapaamisiin ja neuvotteluihin (muutaman kerran vuodessa). Tehtävässä toimiminen edellyttää valmiutta matkustaa 7 vuorokautta kuukaudessa kotimaassa ja ulkomailla.

Lue lisää
Taistelusukeltaja

Haemme taistelusukeltajaa Rannikkoprikaatin sukeltajakouluun Kirkkonummelle.

Sukeltajakoulu on Puolustusvoimien perusyksikkö, joka päätehtävänään kouluttaa kaikki Puolustusvoimien sukeltajat, kehittää raivaaja-, taistelu-, työ- ja syväsukeltajatoimintaa sekä osallistuu sukellusvirka-aputehtäviin ja Puolustusvoimien kansainväliseen toimintaan.

Tehtävässä toimit taistelusukeltajalinjan kouluttajana. Suunnittelet ja toteutat sukelluskoulutukset varusmiehille sekä palkatulle henkilöstölle. Toteutat myös oman erikoisalasi koulutuksen ja toimit Puolustusvoimien sukeltajana.

Lue lisää
Projektipäällikkö (järjestelmäpäällikkö, kyber)

Haemme projektipäällikköä Järjestelmäkeskukseen Tampereelle tai Riihimäelle. Tehtävä on määräaikainen 31.12.2028 saakka.

Toimit kyberpuolustukseen liittyvien projektien projektipäällikkönä ja järjestelmävastaavana ylläpitovaiheessa oleville järjestelmille. Toimit lisäksi Puolustusvoimien järjestelmäympäristöjen kyberturvallisuuteen liittyvissä tehtävissä ja vastaat siitä, että kyberturvallisuuden vaatimukset huomioidaan suorituskykyjä suunniteltaessa, rakennettaessa ja ylläpidettäessä. Toimit kyberturvallisuuden alan asiantuntijana Puolustusvoimien logistiikkalaitoksessa.

Tehtävään liittyy matkustamista kotimaassa noin 3 pv/kk ja tarvittaessa myös ulkomailla.

Lue lisää
Erikoissuunnittelija (kemikaaliturvallisuus)

Haemme erikoissuunnittelijaa Pääesikuntaan Helsinkiin. Tehtävä on määräaikainen 12.6.2025 asti.

Kemikaaliturvallisuuden alan tehtävänä on varmistaa, että Suomen kemikaaliturvallisuuslainsäädännön, kemikaalilain, EU-säädösten ja kansainvälisten sitoumuksien vaatimukset täytetään Puolustusvoimissa.

Puolustusvoimien asiantuntijana toimit kemikaaliasioihin liittyen muiden toimijoiden suuntaan, joita ovat mm. muut valtion virastot, Puolustusvoimien kumppanit ja valmistajat/maahantuojat. Lisäksi valmistelet Valtioneuvoston asetuksen 217/2022 mukaisia kemikaalien poikkeusperusteisia lupapäätöksiä kemikaalitoimikunnan käsittelyyn ja Pääesikunnan päätöksentekoon. Lisäksi ohjaat kemikaalien tiedonhallinnan kehittämistä ja -rakentamista vastaamaan vaatimuksia (esim. kemikaalilaki, REACH ja CLP- POP, BIOSIDI- ja PIC-asetus). Toimit myös kemikaaliturvallisuuspäällikön sijaisena.

Lue lisää
Asentaja (Lääkintälaiteasentaja)

Haemme lääkintälaiteasentajaa 2. Logistiikkarykmentin talous- ja lääkintävarikolle Ilmajoelle.

Tehtävänhoitaja vastaa kenttälääkinnän varusteisiin pakattujen sekä terveysasemien lääkintäteknisten laitteiden huolto-, korjaus- ja valvontatehtävistä omissa tiloissa sekä joukko-osastoissa. Lisäksi hän kouluttaa henkilökuntaa, varusmiehiä sekä reserviläisiä oman vastuualueensa asiantuntijana. Tehtävään sisältyy myös lääkintälaitteiden ja -koneiden varaosavaraston vastuullisen hoitajan tehtävät.

Työ edellyttää matkustusvalmiutta n. 10 vrk/kk.

Lue lisää
Vanhempi asentaja

Haemme vanhempaa asentajaa Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskukseen Helsinkiin. Tehtävä on määräaikainen 31.12.2025 saakka.

Tehtävän pääasiallinen sisältö on Puolustusvoimien data- ja liityntäverkon (ml. siirrettävät järjestelmät) asennus-, huolto- ja korjaustehtävät sekä lähiverkkojen rakentaminen ja ylläpitäminen. Lisäksi osallistut turvatekniikan ja ICT-järjestelmien palveluiden ja laitteistojen asennus-, ylläpito- ja korjaustehtäviin. Teet myös töiden dokumentointia ja toimit hankinnoissa teknisenä asianhoitajana.

Lue lisää
Erikoisupseeri (sotilaslääkäri, ylilääkärin tehtävä, psykiatria)

Haemme ylilääkäriä erikoisupseeriksi Sotilaslääketieteen keskukseen Helsinkiin.

Tehtävääsi kuuluu mielenterveystyön suunnittelu, kehittäminen ja koulutus mukaanlukien psykiatriset palveluskelpoisuus- ja palvelusturvallisuusasiat. Lisäksi tehtävääsi kuuluu erikoisalasi koulutussuunnittelu ja ohjeistus asevelvollisten ennakko- ja kutsuntatarkastuksiin liittyen.

Tehtävääsi kuuluu myös tutkimus- ja kehittämistoiminta sotilaslääketieteessä omalla erikoisalalla sekä alan kansainvälisen kehittymisen seuraaminen. Suunnittelet myös Puolustusvoimien kansainvälisten tehtävien lääkintähuollon oman alasi osalta sekä toimit yhteistyössä kriisinhallintatehtäviin liittyvien toimijoiden kanssa. Tehtävään sisältyy myös muita koulutus- ja konsultaatiotehtäviä Puolustusvoimissa, sotilasopetuslaitoksissa ja joukko-osastoissa.

Lue lisää
Tutkija (inhimillinen toimintakyky)

Haemme tutkijaa inhimillisen toimintakyvyn tutkimustehtäviin Puolustusvoimien tutkimuslaitokselle Tuusulaan.

Toimit inhimillisen suorituskyvyn ja henkilöstöalan tutkimusten asiantuntijana, kehittäjänä ja toteuttajana. Vastaat Puolustusvoimien henkilöstön ja varusmiesten toiminta- ja työkyvyn sekä johtamisen tutkimuskentästä ja niihin liittyvien monimuotoisten (kyselyt, haastattelut, havainnoinnit, toimintatutkimukset) tutkimusten suunnittelusta, toteuttamisesta, raportoinnista ja kehittämisestä. Lisäksi kehität ja suunnittelet oman asiantuntijuusalueesi osalta poikkeusolojen kyselyitä.

Lue lisää
Tutkija (psyykkinen toimintakyky)

Haemme tutkijaa psyykkisen toimintakyvyn tutkimustehtäviin Puolustusvoimien tutkimuslaitokselle Tuusulaan.

Vastuualueenasi on vastata poikkeusolojen ja kriisien psyykkisen toimintakyvyn tutkimustehtävistä, toimien alan keskeisenä asiantuntijana ja tutkijana. Tutkimustehtävät kohdistuvat yksilöiden ja yhteisöjen toimintaan, toimintakyvyn kehittämiseen, ylläpitoon ja palautumiseen poikkeusoloissa ja kriisitilanteissa. Edellä mainittujen lisäksi tutkijan vastuualueena on Puolustusvoimien toimintaympäristöön liittyvän paineenalaisen päätöksenteon tutkimus Puolustusvoimien tutkimuslaitoksella.

Tehtävänkuvaan liittyy myös asiantuntijana toimiminen mm. antaen asiantuntijalausuntoja sekä toimimalla erilaisissa työryhmissä alansa asiantuntijajäsenenä. Tehtävään sisältyy matkustamista kotimaassa noin 20 pv vuodessa.

Lue lisää
Suunnittelija

Haemme suunnittelijaa Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikuntaan Riihimäelle.

Suunnittelijana toimit Logistiikkakoululla asiantuntijana tiimissä, jonka tehtävänä on logistiikan johtamisjärjestelmien kehittäminen. Vastaat käytössä olevien sekä tutkimuksessa ja kehityksessä olevien logistiikan johtamisjärjestelmien palveluiden, tietoliikenneverkkojen ja tietoturvan osuuksista. Johtamisjärjestelmien asiantuntijana tuet myös Logistiikkakoululla annettavaa täydennyskoulutusta. Tehtävässä toimiminen edellyttää matkustamisvalmiutta 5 vrk / kk.

Lue lisää
Lääkäri

Varuskunnan terveysaseman yleislääkäriksi Kajaaniin vastaamaan varusmiesten ja reserviläisten terveydenhuollosta.

Haemme lääkäriä Sotilaslääketieteen keskuksen Kajaanin terveysasemalle.

Työskentelet terveysaseman yleislääkärinä varusmiesten ja reserviläisten terveydenhuollossa. Lisäksi osallistut palveluskelpoisuusluokkien lääketieteelliseen määrittelyyn, varusmiesten tulo- ja kotiuttamistarkastuksiin sekä kadettien työhöntulotarkastuksiin. Tehtävä sisältää työskentelyä lepo-osastolla ja tarvittaessa konsultointiavun antamista hoitohenkilökunnalle ja lääkintäalan varusmiehille. Voit osallistua myös maasto- ja sotaharjoitusten lääkintähuoltoon ja kenttälääkinnän koulutukseen sekä niiden kehittämiseen.

Tehtävä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden ylläpitää fyysistä kuntoa mm. työajalla tapahtuvan liikunnan ja vuosittaisten vapaaehtoisten kuntotestien avulla. Lisäksi tehtävässä on mahdollisuus kehittää itseään kenttälääkinnän osaajana.

Lue lisää
Järjestelmäinsinööri (Järjestelmäasiantuntija, F-35 moottorijärjestelmä)

Tehtävässä vastataan Pratt&Whitney F135 -moottorin järjestelmävastuun, elinkaarenhallinnan ja kunnossapidon suunnittelusta.

Haemme järjestelmäinsinööriä Järjestelmäkeskuksen Ilmajärjestelmäosastolle Tampereelle. Tehtävä on määräaikainen 31.12.2026 saakka.

Tehtävään kuuluu moottorin eheydenhallinnan, konfiguraationhallinnan ja logistisen tuen suunnittelu. Tehtävään kuuluu myös tekniseen hyväksyntään ja lentokelpoisuuteen, teollisuuden kokoonpanoprojektiin ja kunnossapitokykyyn liittyvät tehtävät sekä yhteydenpito moottorin valmistajaan.

Pääasiallisesti työ tehdään virkapaikalla tai Puolustusvoimien etätyöohjeistuksen mukaisesti, mutta työhön sisältyy matkustamista noin 5pv/kk kotimaassa tai ulkomailla.

Lue lisää
Palaa alkuun